Innehållssamlare

Torskfiske på Ålands hav

Ålandstidningens nyheter -

Torskfiskaren Nicklas Holmström sveper med blicken över havet. Han ser en framtid för fisket i Ålands hav. 
-Det är svårt att begripa att det påstås att torsken mår så dåligt när man vet hur det ser ut här. Här är de stora, feta och fina. 
I veckan släppte Världsnaturfonden årets fiskguide där Östersjötorsken fortfarande är rödlistad. 
-Torsken är hotad men verkar trivas här. Jag hoppas att torsken i Ålands hav ska klassas som ett eget bestånd, säger Nicklas innan näten börjar dras in på fiskebåten Ramone.

Maria Hoikkala har fått nytt jobb

Ålandstidningens nyheter -

Efter knappt fem år lämnar Maria Hoikkala sin tjänst som polismästare på Åland. Åtminstone för ett år. I stället kommer hon att ta ett vikariat inom polisstyrelsen i Helsingfors som polisöverinspektör.

Besked om återbetalning från Paf i morgon

Ålandstidningens nyheter -

Ålands penningautomatförening, Paf, har avslutat utredningen där man tittat på möjligheten att återbetala de företag som drabbades i förskingringshärvan. Ett förslag har lämnats till företagarna, som i nuläget inte kommenterar saken.
I morgon tisdag informerar Paf om beslutet.

Tre ålänningar reste med Titanic

Ålandstidningens nyheter -

Claes-Göran Wetterholm står bakom utställningen ”Titanic the exhibition” som går att se på Fyrishov i Uppsala under sommaren. Wetterholm arbetar med Titanic på heltid, och på en lista han gjort över alla de nordiska passagerarna finns tre ålänningar med.

Annika är årets aktiemästare

Ålandstidningens nyheter -

Ekonomidirektören Annika Söderholm-Karlsson är vinnaren av den 24 upplagan av Aktie-ÅM och en sprillans ny Ipad.
– Jätteroligt, min nuvarande padda har blivit trög, säger den segrande sommarålänningen.

Paf utreder återbetalning

Ålandstidningens nyheter -

Ålands penningautomatförening, Paf, utreder möjligheterna att kompensera de företag som drabbades av förskingringshärvan.
– Resultatet av Paf:s utredning ska vara klar inom en snar framtid, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Lumparland vill ha tunnel till Föglö

Ålandstidningens nyheter -

Lumparlands kommunstyrelse ställer sig bakom FS Links förslag på en tunnel mellan Svinö i Lumparland och Degerö i Föglö.
– Att bygga en bro till Gripö med ett nytt färjfäste och med en ny färja mellan Gripö och Svinö är inget bra alternativ, säger kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms.

Visit Åland satsar på ny destinationskampanj

Ålandstidningens nyheter -

Visit Åland satsar hårt på årets destinationskampanj och återgår till en bredare mediasatsning. Med slagordet ”Ååå...land” ska man öka kännedomen och stärka varumärket Åland och samtidigt engagera potentiella besökare och Ålandsambassadörer.

Efterlysta fast i nykheterhetskontroll

Ålandstidningens nyheter -

Två personer som varit efterlysta av polisen påträffades under en nykterhetskontroll på Lemlandsvägen under söndagskvällen och de två fick följa med till polisstationen där man också kunde konstatera att en av dessa var påverkad av narkotika.

Sidor

Subscribe to Ålandskortet innehållssamlare