Innehållssamlare

Räddar Lettlands kustmiljö med kärlek

Ålandstidningens nyheter -

Genom att arrangera skräpplockarvandringar längs den lettiska kusten väcker man människors intresse för miljön, städar stränderna och samlar in data som används vetenskapligt i miljöarbetet.
– Tanken är enkel. Genom att få människor att besöka kusten väcker vi en kärlek som skapar engagemang, säger Zane Rugeva från kampanjen Mana Jura.

Geta kan lämna sammanslagningen

Ålandstidningens nyheter -

Geta sätter den planerade sammanslagningen med Finström och Sund på paus. Nu ska kommunen utreda om arbetet med ett samgångsavtal ska avbrytas.
– För Getas del kan landskapsregeringens alternativ med fem kommuner enligt högstadiedistriktet vara bättre, säger fullmäktigeledamoten Anders Jansson.

LR söker ersättare till Ejdern

Ålandstidningens nyheter -

En begagnad färja för 50 bilar är landskapsregeringen (LR) på jakt efter.
– Ejdern är ett fartyg som borde ersättas och som kanskre redan borde ha ersatts, säger trafik- och infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Här är årets studenter

Ålandstidningens nyheter -

Sammanlangt tar 171studenter klivet till vuxenvärlden från Ålands gymnasium i vår, 149 från Ålands lyceum och 22 från yrkesgymnasiet. Studentdimission är det lördag 2 juni.

Lagtingsledamöter: Tidtabellen är för snäv

Ålandstidningens nyheter -

En kommunreform är nödvändig, men hur och när den ska göras, där är lagtingsledmöterna som också representerar sina kommuner i styrelse och fullmäktige inte överens med sin regering.
– Jag står naturligtvis bakom regeringen i den här frågan. Men det jag är mest intresserad av är att jag tycker att den ska göras på frivillig väg, det säger Carina Aaltonen (S), vice ordförande i Jomalas kommunstyrelse.

Varnar för haveri på Mariebad

Ålandstidningens nyheter -

Mariebad är i akut läge och riskerar stängning på grund av att vattenbehandlingen redan börjat haverera. Renovering måste senast ske 2019. Det skriver firman Projektengagemang i sin slutrapport om Mariebads tillstånd. Renoveringen beräknas ta sex månader och kosta drygt fyra miljoner euro.

Ber ministern peka ut vilka äldre som ska flytta hem

Ålandstidningens nyheter -

Välkommen till Hammargården och peka ut vilka av våra klienter som ska flytta hem!
Den uppmaningen riktar Hammarlands kommunstyrelse till socialminister Wille Valve (MSÅ).
Säkert finns det möjlighet att besöka Oasen också för att där göra samma bedömning, skriver kommunstyrelsen.

LR inför avgift för byte av årskort i skärgårdstrafiken

Ålandstidningens nyheter -

Landskapsregeringen ändrar reglerna för årskort i skärgårdstrafiken så att innehavare kan flytta årskort från ett fordon till ett annat – mot en avgift om 50 euro per kortbyte.
Samtidigt inför man en avgift på 20 euro för årskortsbyte till nya fordon.
– Jag förstår den kritik som kunderna framfört men samtidigt kräver de här bytena mycket av administrationen, säger infrastrukturminister Mika Nordberg.

Sidor

Subscribe to Ålandskortet innehållssamlare