Innehållssamlare

Oeniga parter skapar förståelse i samförstånd

Ålandstidningens nyheter -

Vid Ålands medlingsbyrå kan tvistande parter sitta ner tillsammans med två medlare för att reda ut tvister och brott.
– Det viktigaste är att parterna är beredda på att lyssna och prata med varandra och nå en samförståelse, säger Petra Granholm, medlingsansvarig.

Coronasäkra prickdagar

Ålandstidningens nyheter -

I mars ordnade Ålands Cancerförening ett pricktest som genomfördes helt coronasäkert. 240 personer fick möjlighet att visa upp sina födelsemärken för att få dem kollade.
– Tack vare våra frivilliga i föreningen kunde vi genomföra undersökningarna på bästa sätt, säger föreningens ordförande Monica Toivonen.

Anna och Tobias bjuder in till nya karamelleriet

Ålandstidningens nyheter -

I dag, på valborgsmässoafton, öppnar nystartade Ålands Karamelleriet i Smakbyn.

Johanna ”Anna” Marquardt och Tobias ”Obi” Marquardt kokar och drar sina polkagrisar och andra smaksatta karameller i en öppen miljö där alla som vill kan se hur det går till.

Fortsatt minus och osäkerhet för Viking Line

Ålandstidningens nyheter -

Viking Lines resultat för årets första kvartal blev åtta miljoner euro på minussidan. Omsättningen var 25 miljoner, en tredjedel jämfört med samma period förra året.
Samtidigt har rederiet halverat sina kostnader, och dessa låg på 43 miljoner under första kvartalet.

Mer pengar i CL-potten

Ålandstidningens nyheter -

Ett inledande gruppspel med semifinal och finalspel i augusti står klart. Men varken motståndarna eller spelplats är klara då Åland United har ett penningstinnt Champions League-äventyr att se fram emot i sommar.

Ministern: Kostnaderna ska hamna där de hör hemma

Ålandstidningens nyheter -

– Mitt budskap till kommunerna är att vi på Åland ska få till ett producentansvar där avfallshanteringen är smidig och effektiv och där kostnaderna hamnar där de ska vara. Det säger utvecklingsminister Alfons Röblom (HI) med anledning av kritiken mot producentansvaret.

Regeringen måste sätta ned foten om ÅMHM

Ålandstidningens nyheter -

Landskapsregeringen (LR) måste sätta ned foten när det gäller cirkusen inom Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM). Den uppenbart oöverbryggbara sprickan mellan den för mandatperioden nye styrelseordföranden Marcus Måtar (Ob) och myndighetschefen Susanne Perander tycks endast kunna lösas på ett sätt – att en av de två byts ut.

Sille-Riin lanserar eget vintage-klädmärke 

Ålandstidningens nyheter -

Sensa Vintage är det nya, åländska märket för second hand-kläder att hålla koll på. Sille-Riin Rajala, som står bakom projektet, vill öka intresset för second hand-mode på Åland.
– Jag vill inspirera folk som inte handlar second hand till att göra det, säger hon.

Nu går Nasse i pension efter alla tävlingsår

Ålandstidningens nyheter -

I maj blir blandrashunden Nasse tolv år. Han har tävlat i rallylydnad med sin matte Marie-Louise Jansson sedan 2016 med stor framgång. Men nu får han gå i pension från allt tävlande.
– Vi kör lite rallylydnad hemma då han orkar och vill, säger matte Marie-Louise.
Subscribe to Ålandskortet innehållssamlare