Innehållssamlare

Skärgårdens framtid – från en barnfamiljs perspektiv

Ålandstidningens nyheter -

Diskussionen om skärgårdens framtid dominerades i valkampanjen av enstaka frågor, som färja eller tunnel till Föglö eller om en kommunsammanslagning är önskvärd. För att bredda debatten fokuserar Ålandstidningens insändarsida den här veckan på skärgården, och har därför bjudit in en skribent från varje skärgårdskommun för att ge sin vision om skärgårdens framtid. Sist ut är Malin Sandberg-Holmström, Brändö.

Grönköping går före igen!

Ålandstidningens nyheter -

Med anledning av trenden att bildkonstnärer allt oftare underlåter att ge konstverken namn och i stället överlåter åt betraktaren att tolka vad tavlan betyder kan det vara intressant att få veta att man i Grönköping har dragit den yttersta konsekvensen av trenden.

Om klimatism och apokalyps

Ålandstidningens nyheter -

Idéer av i dag är inte bara goda och dåliga utan de senare anses snarast sjukliga och förbud dryftas. Denna situation hotar värden som demokrati och humanism och får sitt kanske mest doktrinära uttryck i vår tids snart enda fråga, klimatet förstås.

Ny vägtrafiklag kan få stora konsekvenser för polisen 

Ålandstidningens nyheter -

Den nya vägtrafiklagen som träder i kraft i Finland i juni kan innebära stora utmaningar för polisen på Åland. Nu för man diskussioner med landskapsregeringen för att hitta en lösning.
– Vi behöver diskutera vilken väg Åland ska gå framöver och olika val får olika konsekvenser, säger Benjamin Fellman vid polisen.

Erik åkte två helt identiska rutsch

Ålandstidningens nyheter -

Med två identiska åk i rutschkanan på tiden 12.79 blev Erik Fogelberg i går vinnare i Mariebads vattenrutschkanetävling som lockade sexton sportlovslediga deltagare.
– Jag försökte åka båda åk på exakt samma sätt, säger han.

Kommissarien som blev bankir

Ålandstidningens nyheter -

I onsdagens Kauppalehti porträtteras Ålandsbankens vd Peter Wiklöf med anledning av bankens rekordresultat.
Han beskrivs som kriminalkommissarien som förutom bovar mött två bankkriser.

Delgeneralplanen till fullmäktige

Ålandstidningens nyheter -

Stadsstyrelsen omfattar inte förslaget från stadsutvecklingsnämnden och skickar nu delgeneralplanen för centrum vidare till fullmäktige.
– Huvudsyftet nu är att få fart på processen så att vi kommer i land med delgeneralplanen så snabbt som möjligt, säger stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib).

Här är Bomarsunds besökscenter

Ålandstidningens nyheter -

Ett avlångt hus helt i trä, med fönstervägg mot vattnet och plats för en stor böjd filmskärm som placerar besökaren mitt i en virtuell upplevelse av 1850-talets Bomarsund.
Nu är ritningarna klara för det kommande besökscentret.

Teaterföreställning läggs ned för tillfället

Ålandstidningens nyheter -

Lördagskvällens premiär av ”En midsommarnatts dröm” på stadshuset ställs in på grund av sjukdom. Teaterföreningen i Mariehamn har tidigare tvingats skjuta fram premiären två gånger.
Teaterföreningen meddelar att man därmed lägger ned föreställningen ospelad, för tillfället. De som köpt biljett ombeds att ta kontakt med Alandica för att få pengarna tillbaka.
Regissör Daniel Lindström uppger att Teaterföreningen och ensemblen nu arbetar på att hitta nya datum senare i vår, för att om möjligt ta upp föreställningen igen.

Sidor

Subscribe to Ålandskortet innehållssamlare