FAQ

Vanliga frågor

Vad är Ålandskortet?

Ålandskortet är Ålandstidningens mervärde för trogna prenumeranter. Som innehavare av Ålandskortet har du tillgång till en mängd attraktiva erbjudanden som är exklusiva för dig som prenumerant. Våra erbjudanden hittar du i Ålandstidningen eller på sidan Erbjudanden.

Vilka kan få Ålandskortet?

De som är våra trogna prenumeranter, vilket innebär att du skall ha en fortlöpande prenumeration. Därmed berättigar inte en tidsbunden prenumeration till kortet.

Förlorat kort

Om du förlorar ditt Ålandskort går det att erhålla ett nytt kort från oss mot en avgift om 10 euro. Upphittade kort skall lämnas till Ålandstidningen på Strandgatan 16 så kontaktar vi kortinnehavaren.

Extra kort

Ålandskortet är personligt och kan endast användas av kortinnehavaren. Men det finns möjlighet för ytterligare en familje- eller hushållsmedlem att bli ägare till ett eget Ålandskort mot en avgift om 10 euro (faktureringsavgift om 2,40 tillkommer). Observera att ni ska bo på samma adress. Ansök om parallellkort här.

Vad händer när kortets giltighetstid gått ut?

Så länge du är fortlöpande prenumerant på Ålandstidningen kommer du automatiskt att få ett nytt Ålandskort i din brevlåda i samband med att giltighetstiden på årets kort går ut. Du behöver alltså inte ansöka om ett nytt kort så länge du kvarstår som prenumerant.

Vad är en fortlöpande prenumeration?

Fortlöpande prenumerant är du om du inte har en tidsbestämd prenumeration. Du kan betala prenumerationen i rater eller låta betalningen skötas via autogiro.

Jag har ett företag och prenumerationen står på företagets namn. Kan jag beställa ett Ålandskort då?

Nej, det går inte. Det beror på att Ålandskortet är personligt och vi kan inte ställa ett personligt kort till ett företag utan bara till privata hushåll.

Hur gör jag för att få Ålandskortet?

Ålandskortet skickas inte ut automatiskt utan det måste beställas. Du beställer ditt kort med formuläret Ansök om Ålandskortet, ringer oss på tel. 018-26026 eller besöker oss på Strandgatan 16.

Kostar det något extra när jag beställer ett Ålandskort?

Nej, alla trogna prenumeranter kan beställa ett kort kostnadsfritt.

Vi är två vuxna i familjen. Båda vill ha ett Ålandskort.

Ålandskortet är personligt och kan användas av den som står som beställare av prenumerationen. Det finns dock möjlighet att beställa ett extra kort till hushållet mot en avgift om 10 euro.

Varför skall jag uppge personliga uppgifter?

Genom att du anger vad som intresserar dig kan vi ge dig den information som är relevant och intressant för dig.

Hur hanteras mina uppgifter?

Alla uppgifter hanteras enligt Personuppgiftslagen. Uppgifterna kommer endast att användas för erbjudanden från Ålandskortet och Ålandstidningen lämnar inte ut några uppgifter till andra personer eller företag.

Hur gör jag för att bli prenumerant?

Klicka här för komma till Beställ prenumeration. Du kan också e-posta: prenumeration@alandstidningen.ax eller ringa 018-26026 (kl. 8-16 vardagar)